Близько 15 дронів збили захисники неба під час нічної атаки рф по Півдню, - Наталя Гуменюк

Близько 15 дронів збили захисники неба під час нічної атаки рф по Півдню, - Наталя Гуменюк

Близько 15 дронів збили захисники неба під час нічної атаки рфпо Півдню. Про це повідомила керівниця пресцентру сил оборони Півдня Наталя Гуменюк у ефірі "Ми-Україна".

Керівниця пресцентру сил оборони Півдня зазначила, що повітряна тривога тривала майже 4 години. Ворог намагався обійти ППО, запускаючи дрони через житлові будинки.

"Очевидно, що атакував ворог об’єкти енергосистеми, намагався пошкодити і промислові об’єкти… РФ підступно спрямовувала БПЛА через житлові об’єкти, внаслідок чого у Запоріжжі бачимо пожежу та руйнування через падіння уламків у приватному секторі", - зазначила вона.

Та додала, що на Одещині ворог намагався поцілити по об'єкту енергосистеми, але захисники повітря збили обидва дрони, які заходили з моря.

Нагадаємо, ввечері середи, 27 березня, російські окупанти запустили з півдня ракети Х-22 для обстрілу України, та "шахеди" зі сходу. Про це повідомили Повітряні сили.

Секретар міськради зазначив, що внаслідок атаки постраждали будинки приватного сектору у трьох районах міста - 5 будинків напівзруйновано і ще понад 40 пошкоджено.

Як писали "Ми-Україна" раніше, найближчими днями Німеччина передасть Україні 10 тисяч артилерійських боєприпасів із арсеналів Бундесверу. Про це повідомив глава ситуаційного центру України при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінґ у інтерв'ю виданню DW.

Головне