Близько 1,1 мільярд доларів від МВФ вже в Україні, — прем'єр Шмигаль

Близько 1,1 мільярд доларів від МВФ вже в Україні, — прем'єр Шмигаль

Міжнародний валютний фонд перерахував Україні черговий транш фінансової допомоги у розмірі 1,1 мільярд доларів . Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, кошти спрямують на покриття невійськових бюджетних видатків.

Виділення коштів стало можливим після успішного п'ятого перегляду програми розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом 15,6 мільярдів доларів. Примітно, що вперше в історії співпраці з МВФ Україна успішно пройшла п'ять послідовних переглядів програми за 19 місяців.

За даними Мінфіну, з початку повномасштабного вторгнення Україна отримала понад 11,3 мільярдів доларів від МВФ, який є третім найбільшим донором після ЄС та США. В рамках поточної програми EFF вже залучено 8,7 мільярдів доларів з передбачених 15,6 мільярдів доларів.

Додатково МВФ оптимізував графік траншів на 2025 рік - замість запланованих двох відбудеться чотири перегляди програми. Це дозволить збільшити фінансування з 1,8 мільярдів доларівдо 2,7 мільярдів доларів.

"Ми вдячні Фонду за послідовну підтримку та вже розпочинаємо роботу над наступним переглядом програми", - підкреслив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Україна готує комплексний план внутрішнього розвитку під час війни. Президент Володимир Зеленський ініціював розробку нової стратегії, спрямованої на посилення обороноздатності та стійкості держави. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України та Національна поліція затримали двоє російських агентів, які планували виготовити саморобний вибуховий пристрій та підірвати його в одному з людних місць столиці.

Головне