Блінкен знову попередив Китай стосовно постачання зброї рф: Будуть санкції і не лише від США

Блінкен знову попередив Китай стосовно постачання зброї рф: Будуть санкції і не лише від США

США мають низку обмежень, які можуть запровадити проти Китаю у разі надання військової допомоги росії. Відповідну заяву зробив державний секретар США Ентоні Блінкен, пише Укрінформ.

За його словами, проти Пекіну можуть запровадити санкції не лише Сполучені Штати, а і інші країни.

"Участь (Китаю – ред.) у таких діях матиме наслідки. Я не буду описувати детально, якими вони будуть, але, звісно, ми маємо різні повноваження для запровадження санкцій", - наголосив Блінкен.

При цьому він вкотре зазначив, що Китай розглядає можливість надання військової допомоги росії. І низка країн готові змусити Китай цього не робити.

"Я кажу "інші", бо ця стурбованість, що Китай розглядає можливість надання росії летальної військової допомоги – спільна, тож багато інших партнерів порушували це питання, й не тільки з нами. Але, наскільки я розумію, вони порушували це питання безпосередньо з Китаєм, у тому числі сьогодні тут, у Нью-Делі", - заявив держсекретар США.

Як повідомляли "Ми-Україна", НАТО помітило ознаки того, що Китай, ймовірно, планує надіслати зброю росії для допомоги у її війні проти України, заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Раніше політолог Максим Джигун заявив, що Китай вже бачить поразку росії та робить усе, щоб не допустити цього. Також віндодав, що Пекін має намір натиснути на США, щоб Сполучені Штати переконували Україну в необхідності перемовин з росією.

Головне