Блінкен знову планує відвідати Ізраїль, – CNN

Блінкен знову планує відвідати Ізраїль, – CNN

Держсекретар США Ентоні Блінкен збирається знову відвідати Ізраїль на цьому тижні.

Про це повідомив речник Державного департаменту Метт Міллер з посиланням на CNN.

За його словами, Блінкен планує прибути до Ізраїлю наприкінці цього тижня. Він планує провести зустрічі з членами ізраїльського уряду та подальше відвідання інших регіонів.

Важливо відзначити, що візит глави Держдепартаменту відбувається в умовах розширення наземної операції Армії оборони Ізраїлю в Секторі Гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісь зла проти Заходу: чи почалася вже глобальна війна

Як відомо, зустріч Блінкена та Нетаньяху відбулась у четвер, 12 жовтня. Того дня сторони обговорювали потреби Ізраїлю для захисту. Після того американський топ-дипломат відвідав Катар, Бахрейні Саудівську Аравію, ОАЕ Йорданію та Єгипет. 

16 жовтня Блінкен повернувся до Ізраїлю після відвідин шести арабських.

керівник відомства зовнішньої політики США повторно прибув до Ізраїлю для перемовин щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту.

"Головний дипломат США, який приїжджав до Ізраїлю минулого тижня з візитом солідарності, знову приземлився в Тель-Авіві", - вказано в повідомленні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські війська з артилерії обстрілювали Очаків Миколаївської області. Про це повідомила Миколаївська обласна військова адміністрація.

Також вчора о 09:08. 09:12 та 19:12 ворожі удари фіксувалися по населених пунктах Яселка та Дмитрівка Куцурубської громади. Поранені двоє людей. Пошкоджено житлові будинки та господарчі споруди.

Головне