Блінкен: США не припинять допомагати Україні, тому агресія рф не має сенсу

Блінкен: США не припинять допомагати Україні, тому агресія рф не має сенсу

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що США не припинять допомагати Україні, тому агресія росії не має жодного сенсу.

Про це він заявив під час брифінгу. За його словами, українці за допомогою власних зусиль та ресурсів союзників змогли відстояти суверенітет, територіальну цілісність, незалежність.

"Вони досягли того, що вторгнення росії залишиться її стратегічним провалом", - зазначив держсекретар.

Він також додав, що Вашингтон працює з українськими партнерами над довгостроковими зобов'язаннями у сфері безпеки, аби за необхідності допомогти Україні стримувати та захищатися від майбутньої російської агресії.

"Україна має чітко розуміти неминучу природу нашої підтримки та підтримки багатьох інших країн, які візьмуть на себе аналогічні зобов'язання щодо України. Президент Путін повинен чітко розуміти марність продовження своєї агресії", – наголосив Блінкен.

Американський посадовець також підкреслив, що Сполучені Штати та десятки інших країн продовжуватимуть підтримувати українців. Це відбуватиметься "доти, доки в Україні не буде встановлено справедливий та міцний мир".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що світ проти використання їжі як зброї. росія чує це і має відновити поставки зерна з України. При цьому Блінкен нагадав, зокрема, про саміт росії з африканськими країнами, який відбувся кілька тижнів тому. Водночас, за його словами, ті лідери, які спілкувалися з Путіним, дали йому чітко зрозуміти, що хочуть відновлення Чорноморської зернової ініціативи.

Головне