Блінкен: Саміт НАТО продемонструє підтримку України зі шляхом до членства

Блінкен: Саміт НАТО продемонструє підтримку України зі шляхом до членства

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що саміт НАТО у Вільнюсі покаже підтримку України, включно зі шляхом до членства.

Про це він Блінкен заявив в інтерв'ю телеканалу ABC.

"У нас є єдиний Альянс, який збирається продемонструвати дуже практичними способами свою незмінну підтримку України, включно зі шляхом до членства", - пояснив він.

Водночас в інтерв'ю на NBC американський держсекретар наголосив на чіткій демонстрації прогресу, якого Україна досягла на шляху до членства. Він зазначив, що це буде відображено в рішеннях саміту, а також в роботі, яку ще потрібно виконати.

"Я думаю, що всі, включно з президентом Зеленським, чітко усвідомлюють, що під час війни членство не може відбутися, але вони досягли реального прогресу, і Альянс визначить подальші реформи як у сфері безпеки, так і в сфері демократії, які необхідні для продовження руху цим шляхом", - розповів Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, представниця Державного департаменту США Андреа Калан заявила, що позиція Сполучених Штатів Америки щодо членства України в НАТО залишилася незмінною – вона стане членом Альянсу.

“Як президент Байден сказав, як Джейк Салліван говорив, наша позиція не змінилася – Україна стане членом НАТО. Але тут в Вільнюсі питання не в цьому, питання в тому, який шлях попереду, що робити. І саме будуть говорити конкретно про реформи, про те, що потрібно робити”, – зазначила Калан.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росія відреагувала на рішення Туреччини підтримати вступ Швеції до НАТО. За словами представниці міністерства закордонних справ рф Марії Захарової, росія буде судити про ситуацію “за справами”.

Головне