Блінкен офіційно підтвердив, що США дозволили Україні бити американською зброєю по рф

Блінкен офіційно підтвердив, що США дозволили Україні бити американською зброєю по рф

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен  офіційно підтвердив, що Вашингтон дозволив Україні застосовувати американську зброю для ударів по території росії. Про це він заявив під час брифінгу у Празі.

"Упродовж останніх кількох тижнів Україна звернулася до нас і попросила дозволу використовувати зброю, яку ми надаємо для захисту від цієї агресії, включно по російських військах, які зосереджуються на російському боці кордону, а потім атакують Україну. Це - право до президента, і, як ви чули, він схвалив використання нашої зброї з цією метою", - зазначив очільник американського зовнішньополітичного відомства.

Водночас він наголосив, що Сполучені Штаті будуть слідкувати за ситуацією на лінії фронту в Україні і за необхідності коригуватимуть свої рішення.

"Ми хочемо бути певними, що ми діємо обдумано і ефективно", - заявив Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента України Сергій Никифоров повідомив, що українська сторона отримала дозвіл від США на використання американської зброї для нанесення ударів по території росії.

Як повідомляли "Ми-Україна", Федеральний уряд Німеччини дозволив Україні застосовувати німецьку зброю для ударів по об'єктах на території росії.

Головне