Блінкен обговорив з головою МЗС Чехії допомогу Україні

Блінкен обговорив з головою МЗС Чехії допомогу Україні

У середу, 13 березня, голова Державного департаменту США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський провели телефонну розмову та обговорили підтримку України.

Під час телефонної розмови з Яном Ліпавським Ентоні Блінкен підтвердив рішучу підтримку України та обговорив координацію зусиль з модернізації оборонної сфери Чехії. Крім того, Блінкен та Ліпавський вели розмову про поглиблення співпраці в енергетичних питаннях.

У свою чергу, Ліпавський на своїй сторінці в Х (Twitter) написав, що обговорив із Блінкеном питання подальшого візиту прем’єр-міністра Чехії Петра Фіала до США.

"Держсекретар та міністр закордонних справ підтвердили рішучу підтримку наших країн Україні, яка захищається від російської агресії, та обговорили координацію зусиль з модернізації оборонної сфери Чехії", — повідомляє Держдеп.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 14 березня, російські окупанти масовано обстріляли Сумську область ударними дронами-камікадзе типу "Шахед" й ракетами. Про це повідомляє Сумська ОВА.

Як писали "Ми-Україна" раніше, лідер ультраправої "Партії свободи" Герт Вілдерс вирішив відмовитись від планів стати прем'єр-міністром Нідерландів. Про це йдеться на Twitter-аккаунті Вілдерса.

 
 
 
 
 

Головне