Блінкен назвав ядерні погрози Путіна безвідповідальними

Блінкен назвав ядерні погрози Путіна безвідповідальними

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен назвав погрози російського президента Володимира Путіна "безвідповідальними і невчасними". Про це держсекретар США заявив в ефірі MSNBC, пише Голос Америки.

Блінкен наголосив, що у світі багато хто "брязкав ядерною шаблею".

"Я думаю, що багато хто в світі чітко говорив про це, коли він брязкав ядерною шаблею - в тому числі і Китай в минулому. Тому я б просто закликав зробити це зараз, коли світ зібрався... щоб поговорити про необхідність більшого роззброєння і нерозповсюдження", - зазначив американський політик.

Раніше Путін заявив, що російська федерація може завдати ядерного удару у відповідь на агресію з боку будь-якої неядерної держави, якщо така агресія відбувається за участю або за підтримки ядерної держави.

Нагадаємо, що нові погрози російського диктатора Володимира Путіна щодо можливого застосування ядерної зброї проти неядерних країн не змінять позицію Європейського Союзу щодо підтримки України.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Анджей Дуда заявив, що Польща має бути готовою до загрози російських атак на українські атомні електростанції та негайно реагувати на можливі інциденти через ризик ядерної катастрофи.

Головне