Блінкен їде в Китай попередити Пекін про підтримку "воєнної машини" Путіна

Блінкен їде в Китай попередити Пекін про підтримку

Очільник зовнішньополітичного відомства США Ентоні Блінкен 24-26 квітня перебуватиме з офіційним візитом в Китаї. Там у держсекретаря буде дві головні ціні - передати керівництву КНР ставлення США до їх підтримки "військової машини Кремля та переконатись, що відносини Вашингтона з Пекіном "знову не зійшли з рейок". 

Як пише Bloomberg, попри те, що Китай не зайшов за "червоні лінії", тобто не давав рф зброю або снаряди, Блінкен попередить колег, що США та їхні союзники і партнери "стурбовані підтримкою КНР оборонно-промислової бази росії".

Джерело видання з числа високопосадовців розкрило, що держсекретар під час візиту окремо зупиниться на питанні наслідків для європейської безпеки. 

"Що стосується російської оборонно-промислової бази, то основний внесок у цей момент робить Китай. Ми бачимо, як КНР ділиться верстатами, напівпровідниками та іншими предметами подвійного призначення, які допомогли рф відновити оборонно-промислову базу, деградації якої так сильно посприяли санкції та експортний контроль", - заявляв Блінкен під час зустрічі голів МЗС країн-членів G7 в Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден хоче збільшити тарифи на китайську сталь та алюміній утричі

Як писав "Ми-Україна" раніше, раніше цього місяця у США заявили, що Китай надає росії істотну допомогу у нарощуванні її військового виробництва в умовах ведення війни проти України. За наявними у американських посадовців даних, Пекін допомагає Москві, надаючи їй "значну кількість верстатів, безпілотних та турбореактивних двигунів, а також технології для крилатих ракет, мікроелектроніку та нітроцелюлозу, які рф використовує для виробництва палива для зброї". 
 

 

Головне