"Б‘ють щоночі": Україна вже втратила половину своїх терміналів

Українські порти мають величезне значення для росії, оскільки 95% усієї глобальної світової торгівлі відбувається морем. Про це повідомив голова держкомпанії Адміністрації морських портів України Дмитро Баринов.

З 2022-го року на українські порти було скоєно 39 атак ракетами і БПЛА. Пошкоджено 215 об'єктів, знищено 153 транспортні засоби, 8 цивільних суден.

Баринов також нагадав, що до війни в Україні було 18 портів.

"П'ять вони окупували в Криму. Потім ще чотири: Маріуполь, Бердянський, Херсон і Скадовськ. Але Херсон ми відвоювали. Ми, на жаль, зараз не можемо використовувати Миколаївський регіон, тому що там дуже близько військові дії", — додав Баринов.

Нагадаємо, польські фермери припинили блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску "Гребенне – Рава-Руська". Про це повідомила пресслужба ДПСУ.  

Як писали "Ми-Україна" раніше, Туреччина веде перемовини з ExxonMobil стосовно закупівлі у американського енергетичного гіганта зрідженого природного газу (ЗПГ). Як пише FT, ця багатомільярдна угода дозволить Анкарі суттєво скоротити свою залежність від російського енергоносія. 

Головне