Бив та принижував курсантів: ДБР оголосило підозру начальнику курсу Академії сухопутних військ у Львові

Бив та принижував курсантів: ДБР оголосило підозру начальнику курсу Академії сухопутних військ у Львові

Начальника навчального курсу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного викрили на побитті та принижені курсантів. За свої дії чоловік отримав підозру, повідомили у Державному бюро розслідувань.

За даними ДБР, офіцер понад рік бив та принижував курсантів, намагаючись таким чином "навчити" їх дисципліни та порядку. 

"Це відбувалося на території академії у Львові та у казармах в одному із сіл області. Про такі "виховні методи" стало відомо лише у березні цього року, тоді ж було зареєстровано кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

Бюро встановило факти побиття чотирьох курсантів. Відомо, що викладач бив їх руками, прикладом зброї та ременем по голові та інших частинах тіла. 

"Невдоволення офіцера могли викликати недбало складені речі або помилки в журналі. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через куріння. Тож "педагог" вирішив його провчити, змусивши жувати кілька цигарок", - зазначили у ДБР.

Нині триває досудове розслідування у цій справі. Співробітники Бюро намагаються встановити інші епізоди протиправної діяльності.

Офіцеру оголосили підозру у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Йому загрожує до 12 років за ґратами.

Зловмисник вже перебуває під вартою, однак з можливістю внесення застави у сумі 908,4 тис. грн.

Як повідомляли "Ми-Україна", українців попередили про нову ІПСО про нібито пропозицію "військової поліції" за винагороду допомагати виявляти ухилянтів.

Головне