Біткоїн вже по $71 000: криптовалюта знову оновила історичний максимум

Біткоїн вже по $71 000: криптовалюта знову оновила історичний максимум

Вартість біткоїна у понеділок, 11 березня, сягнула небаченої досі позначки у понад $70 000. За останню добу ціна піднялась на понад 2%, зростання за тиждень склало трохи більше 9%. 

Ціна на криптовалюту з початку року зросла на майже 70%. Як пише Bloomberg, цьому посприяло масове вливання грошей у біржові фонди США та очікування на зниження Федрезервом процентних ставок. Інвестори вклали практично 10 млрд доларів у пакет нових біткойн-ETF з моменту їх запуску в Сполучених Штатах, який відбувся два місяці тому, спричинивши сплеск на криптовалютних ринках.

Зліт вартості біткоїнів підняв ринкову капіталізацію токена до майже 1,40 трильйона доларів.
 

"Це зростання сталось після слабкої азійської торгової сесії, під час якої короткі позиції перевіряли надійність довгих і, схоже, довгі позиції дали досить переконливу позитивну відповідь", - прокоментував засновник австралійської інвесткомпанії DACM, яка займається криптовалютами Річард Гелвін. 

Як відомо, 9 березня BTC вже підіймався за позначку у 70 000 доларів, проте ненадовго. До цього рекордним значенням для біткоїна вважався показник у 69 200 доларів, встановлений 5 березня. 

Як пише Mint, на зміни у вартості криптовалюти повпливало кілька факторів, включно з інституційним ухваленням, макроекономічними тенденціями, змінами в законодавстві та настроями інвесторів. До того ж, нещодавня заява голови ФРС Джерома Пауелла підтвердила, що зниження відсоткових ставок пізніше цього року здійснюватиметься за допомогою обережного підходу. 

 Більш детально у причинах та очікуваннях ринку щодо криптовалюти "Ми – Україна" розбирався у матеріалі "Що буде з біткоїном: чому криптовалюта дорожчає і де межа".
 
 
 
 

Головне