Біткоїн вже по $65 000 - з початку року курс зріс на 50%

Біткоїн вже по $65 000 - з початку року курс зріс на 50%

Курс біткоїна, як свідчать дані торгів 4 березня, чергову важливу відмітку. Вартість найпопулярнішої у світі криптовалюти перевалила за 65 000 доларів за монету, досягнувши максимумів грудня 2021 року. 

За останню добу ціна піднялась на понад 5%, зростання за тиждень склало майже 30%. 

За даними Reuters, від початку поточного року курс BTC стрибнув в цілому на 50%. При цьому левова доля росту припадає саме на останні тижні, що пов'язано із стрімким сплеском масштабів торгів біткоїн-фондами, зареєстрованими в Сполучених Штатах.

"Інвестори відчувають велику впевненість, що ціна буде вищою", - прокоментував ситуацію керівник відділу досліджень криптоаналітики 10x Research Маркус Тілен. 

Абсолютний рекорд вартості був зареєстрований у листопаді 2021 року, коли біткоїн торгувався по 68 999,99 за монету

Зліт BTC потягнув за собою і Ethereum. Криптовалюта з початку 2024 року також додала у вартості більш як 50% на тлі повідомлень про ймовірну скору появу у неї  біржових коштів, які стимулюють приплив. 

Нагадаємо, перша криптовалюта наприкінці лютого почала цінове ралі угору, подолавши психологічний рівень своєї вартості у 60 000 доларів. Одразу дві обставини штовхають ціну: спотові біткоїн-ETF та халвінг. Більш детально у причинах та очікуваннях ринку щодо криптовалюти розбирався "Ми – Україна".

Головне