Білий дім спростував заяви про "членство України в НАТО в обмін на території"

Білий дім спростував заяви про

Білий дім спростував інформацію про те , що Україна може отримати членство в НАТО в обмін на відмову від частини територій на користь росії.

Відоповідну заяву зробив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу. Він відповів на запитання журналіста щодо дискусій про обмін українських територій на членство в НАТО словами: "Нічого подібного. Це не так".

Кірбі наголосив, що позиція влади США полягає у тому, що в перспективі Україна зможе стати членом НАТО. Це підтвердило керівництво країн-членів Альянсу під час останнього саміту у Вільнюсі.

"На Вільнюському саміті Альянс підтримав ідею про те, що шлях до членства (України в НАТО – ред.) може бути розроблений. Наразі основна увага зосереджена на допомозі Україні у боротьбі з російською агресією та поверненні територій, які повністю належать Україні. Вони досягають прогресу щодня, і ми продовжуватимемо їх підтримувати", – наголосив Кірбі.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ відкинуло пропозиції про обговорення членства України в Північноатлантичному Альянсі в обмін на територіальні поступки росії. Речник МЗС Олег Ніколенко назвав “абсолютно неприйнятними” розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій.

“Завжди виходили з того, що Альянс, як і Україна, територіями не торгують. Свідома чи несвідома участь посадовців НАТО у формуванні наративу про можливість відмови України від своїх територій грає на руку росії”, – наголосив Ніколенко.

Пізніше у НАТО вибачились за “ідею миру” в обмін на українські території. Її раніше висловив керівник апарату генерального секретаря Альянсу Стіана Єнссена.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, радник голови ОП Михайло Подоляк розкритикував ідею відмови від територій в обмін на вступ в НАТО.

Головне