Біля Нідерландів на судні згоріли тисячі автомобілей

Біля Нідерландів на судні згоріли тисячі автомобілей

Біля узбережжя Нідерландів на вантажному судні Fremantle Highway згоріли тисячі автомобілей. Рятувальники продовжують боротися з пожежею.

Про це повідомило німецьке видання Welt. Як зазначається, у другій половині дня, у четвер, рятувальники – нідерландські і німецькі - припинили охолодження палаючого вантажного судна морською водою ззовні.

Пожежа на кораблі, як очікується, триватиме ще кілька днів. Гасити водою перестали через побоювання, що це призведе до затоплення.

При цьому 200-метрове судно під панамським прапором перевозило 3 783 автомобілі. Це переважно німецькі авто BMW.

Fremantle Highway вийшло з порту Бремерхафен у Німеччині і мало продовжити курс до Сінгапуру. Судно загорілося ввечері, 26 липня, біля нідерландського острова Амеланд.

Також 23 людини на борту, у тому числі 21 член екіпажу з Індії, були змушені швидко покинути вантажне судно. При цьому одна людина загинула.

За попередніми висновками берегової охорони, джерелом пожежі міг стати акумулятор електромобіля. Точну причину пожежі встановить слідство.

Нагадаємо, на Балканах після кількох днів спеки та засухи стався сильний шторм. Відомо вже про щонайменше п’ятьох загиблих, ще десятки людей поранені.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на півночі Італії вирує потужний шторм. У зв’язку з ним регіон Ломбардія звернеться до уряду Італії з проханням запровадити надзвичайний стан. Як зазначається, через шторм вже є жертви. У скаутському таборі в районі Брешії загинула 16-річна дівчина. На неї впало дерево. Повсюди зафіксовані руйнування. При цьому оцінки збитків постійно оновлюються.

Головне