Біля блокпосту під Києвом поліцейська на смерть збила військового тероборони

Біля блокпосту під Києвом поліцейська на смерть збила військового тероборони

Біля блокпосту на виїзді з Києва дорогою до Броварів сталася ДТП. Внаслідок цього загинув військовослужбовець Добровольчого формування територіальної громади (ТРО). Він перебігав дорогу в невстановленому для цього місці.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР). Як зазначається, працівники ДБР розслідують кримінальне провадження за фактом смертельного ДТП під Броварами.

"11 червня 2023 року поблизу блок-посту на виїзді з Києва у напрямку Броварів сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув військовослужбовець Добровольчого формування територіальної громади", - йдеться в повідомленні.

При цьому слідчі провели огляд місця події, опитали свідків та учасників.

"За кермом авто була працівниця правоохоронного органу. За попередніми даними, вона була твереза та рухалась із дозволеною швидкістю 110 км/год. Військовослужбовець ДФТГ перебігав проїзну частину у невстановленому для цього місці", - додали в ДБР.

Кримінальне провадження відкрите за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом (ч. 2 ст. 286 КК України).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві в ніч на 26 травня голова одного з райсудів Київської області збив на смерть нацгвардійця на блокпосту. За попередньою інформацією, 26 травня близько опівночі суддя за кермом автомобіля скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць від отриманих травм загинув на місці.

Правоохоронні органи оголосили про підозру судді, який у ніч проти 26 травня насмерть збив на блокпосту в Києві 23-річного нацгвардійця.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Макарівського районного суду Олексію Тандиру, який у ніч на п’ятницю, 26 травня, на блокпосту у Києві на смерть збив нацгвардійця. За рішенням суду, Олексій Тандир перебуватиме під вартою до 21 липня без права внесення застави. Таким чином суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Головне