Біля берегів Індонезії стався потужний землетрус магнітудою 7,0 балів

Біля берегів Індонезії стався потужний землетрус магнітудою 7,0 балів

Потужний землетрус в Індонезії стався 29 серпня рано-вранці. Його сила становила 7,0 балів, повідомляє Reuters із посиланням на дані Європейсько-Середземноморського сейсмологічного центру (EMSC).

За даними центру, епіцентр землетрусу залягав на глибині 516 км від поверхні Землі та знаходився на відстані 203 км на північ від Матарама, Індонезія.

Геологічні служби Індонезії та Сполучених Штатів оцінили силу підземних поштовхів у 7,1 бала. Експерти заявили, що загроза цунамі відсутня.

Видання пише, що налякані гості готелю Mercure Kuta Bali на Балі вибігли зі своїх номерів після того, як відчули тремтіння.

"Деякі гості залишили свої номери, але все ще знаходилися на території готелю", - розповів менеджер готельного комплексу.

Він також додав, що коли все скінчилось відпочивальники повернулись до своїх номерів. Будівля жодних руйнувань не зазнала.

В Агентстві з надзвичайних ситуацій Індонезії (BNPB) повідомили, що повідомлень про збитки від землетрусу не надходило.

"Землетрус глибокий, тому він не повинен бути руйнівним", - заявив представник BNPB Абдул Мухарі.

Нагадаємо, раніше цього місяця потужний землетрус стався у Колумбії. В його результаті загинула щонайменше одна людина. Також є інформація про постраждалих – люди отримали різні травми через падіння побутових предметів. Епіцентр землетрусу силою 6,3 знаходився на південному сході Боготи.

Як повідомляв “Ми-Україна”, 10 серпня у турецькій провінції Малатья зафіксували землетрус магнітудою 5,3 бала. Міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Ерлікай розповів, що унаслідок стихійного лиха 22 людини дістали поранення. Також було пошкоджено три будівлі. 

Головне