Більшість перевірених укриттів у Києві залишаються недоступними для людей, - комісія

Більшість перевірених укриттів у Києві залишаються недоступними для людей, - комісія

Комісія у Києві вже перевірила більшість, тобто близько 73% від загального фонду укриттів міста. Однак з них третина виявилася непридатна.

Про це повідомив голова Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін у своєму Telegram-каналі.

"Перевірено 3,382 об’єкти, що складає 73% від загального фонду укриттів Києва. Абсолютна більшість укриттів залишаються без вільного доступу. По стану укриттів. 35% від перевірених не придатні для експлуатації, 65% технічно придатні", - йдеться в повідомленні.

За слоами міністра, значним залишається перелік зауважень до технічно придатних укриттів. Проте загалом результати перевірки він назвав "невтішними".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у ніч на 1 червня російська федерація здійснила чергову масовану атаку на Київ. Внаслідок цього загинуло троє людей, серед них двоє – діти. Ще 14 осіб отримали поранення. Мешканець Києва, який проживає у Деснянському районі розповів, що його дружина загинула під час масованої ракетної атаки росіян. Вона з дочкою побігла в укриття, втім воно було закрите. У той момент туди влучив уламок від ракети. За словами чоловіка, коли виявилось, що укриття закрите, люди почали голосно стукати у двері. Їм ніхто не відкрив.

Чотирьом затриманим у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття в Києві, повідомлено про підозру. Троє з них є працівниками медзакладу, ще один чоловік – охоронець.

На початок навчального року 2022/23 захисні укриття були у 60% навчальних закладів, то по його завершенню їхня частка зросла до 75%.

Головне