Більшість дронів, які закупають для Сил оборони, виробили в Україні, - Камишін

Більшість дронів, які закупають для Сил оборони, виробили в Україні, - Камишін

Абсолютна більшість бойових дронів, які закупають на потреби Сил оборони, були вироблені в Україні.

Про це розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін у своєму Telegram-каналі. Він позитивно оцінив наміри Міністерства оборони України щодо нарощення закупівлі безпілотників для ЗСУ.

Водночас імпортують в Україну наразі тільки кілька окремих моделей дронів.

Камишін зазначив, що виробництво в Україні вже має можливість видати гарну кількість вироблених українських дронів. На виробництві створюють всі типи дронів від найменших і найдешевших FPV до далекобійних аналогів іранських "шахедів".

"Стабільна контрактація дозволить нарощувати далі виробничі спроможності. Дрони це рішення. Треба ще більше дронів", - додав міністр з питань стратегічних галузей промисловості.

Нагадаємо, Збройні сили України в грудні отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяця. Особливо зросте кількість дронів тактичного рівня, розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк. За його словами, впродовж останніх місяців наші військові отримують більше безпілотників різних типів та модифікацій. 

На деяких ділянках фронту через інтенсивність бойових дій дрони тактичного рівня є витратним матеріалом, зазначив Гаврилюк. Тож запаси дронів необхідно поповнювати постійно, як і боєприпаси.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна отримала дефіцитні ракети до систем протиповітряної оборони та нові сучасні зенітні комплекси на потреби Збройних сил України, заявив президент Володимир Зеленський. Крім того, є результати щодо зусиль зі збільшення власного оборонного виробництва.

Головне