Більше у Рижівці російської ганчірки немає: Генштаб розповів про знищення замінованого прапора рф

Більше у Рижівці російської ганчірки немає: Генштаб розповів про знищення замінованого прапора рф

У Генеральному штабі ЗС України розповіли про підступну провокацію російських диверсантів у прикордонному селі Рижівка Сумської області. Вчора на одній з будівель у населеному пункті з'явився російський прапор, який виявився замінованим, повідомив речник відомства Андрій Ковальов. 

В ефірі марафону "Єдині новини" він наголосив, що Сили оборони України одразу ж розпізнали в цьому інциденті потенційну провокацію з боку ворожих диверсантів або ж когось з місцевих колаборантів, підкуплених росіянами.

Щоб знешкодити загрозу українські захисники застосували дрони та новітні технології для розмінування прапора-пастки. Завдяки професіоналізму та оперативності наших захисників, небезпечний предмет було успішно знешкоджено.

"Більше у Рижівці російської ганчірки немає", - підкреслив речник Генштабу ЗСУ.

Ковальов також спростував інформацію про нібито входження підрозділів російських військ у Рижівку. За його словами, село залишається під контролем української влади, а ситуація в регіоні перебуває під наглядом Сил оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни виставили загородзагони з кадирівців на Харківщині, - ОСУВ "Хортиця"

Як писав "Ми-Україна" раніше, заява Рамзана Кадирова про нібито захоплення села Рижівка на Сумщині підрозділами "Ахмат" та іншими російськими силами виявилася черговим фейком у рамках інформаційної війни рф проти України. Голова Білопільської громади Юрій Зарко спростував це вкидання, наголосивши, що в Рижівці немає жодного російського військового. В Центрі протидії дезінформації пояснили, що російські війська дійсно зробили спробу промацати міць української оборони в районі цього села, однак Сили оборони дали адекватну відповідь на ці зазіхання.

Головне