Більше ніякої радянщини: на монумент "Батьківщина-мати" нарешті піднімають тризуб (відео)

Більше ніякої радянщини: на монумент

На монумент "Батьківщина-Мати" нарешті почали піднімати тризуб, який встановлять замість демонтованого радянського герба. Про це повідомляє кореспондент "Ми-Україна" з місця події.

Робота постійно тормозиться через несприятливі погодні умови, зокрема, сильний вітер. А також через постійні повітряні тривоги, які сьогодні в українській столиці лунали вже неодноразово.

За словами скульптора-монументаліста, автора Тризуба Олексія Пергаменщика, відповідно до регламенту під час повітряної тривоги роботу треба припиняти і фахівці спускаються вниз. 

"Ми не боїмося, просто в нас регламент такий, що потрібно роботи згортати і спускатися з висоти. Спуск займає біля 10-15 хвилин як мінімум. І ще плюс спорядження, пояси, це десь хвилин 20. Ну і підйом стільки ж. Я сьогодні набігався туди-сюди, що аж ноги болять", - зізнався фахівець.

Як повідомляли “Ми-Україна”, о 16:00 5 серпня на монумент “Батьківщина-Мати” у Києві повинні були почати піднімати тризуб. Однак згодом цей процес відтермінували до 18:00. А потім ще на 30-40 хвилин.

Головне