Більше не найбагатший: Маск втратив титул найзаможнішої людини світу

Більше не найбагатший: Маск втратив титул найзаможнішої людини світу

Засновник Amazon та Blue Origin Джефф Безос спромігся відібрати у Ілона Маска титул найбагатшої людини на планеті. Про це свідчать дані Bloomberg Billionaires Index.

Чистий капітал Безоса на сьогодні складає 200 мільярдів доларів, у Маска - 198 млрд доларів. Дані показують, шо за останній рік очільник Tesla втратив близько 31 млрд доларів, тим часом за цей час його конкурент наростив статки на 23 млрд доларів. 

Маск поступився титулом після того, як акції його компанії з випуску електрокарів впали на 7,2% у понеділок 4 березня. Падіння сталось на тлі появи даних, що постачання із шанхайського заводу Tesla впали до мінімального за понад рік рівня. Водночас Amazon демонструє найстрімкіший ріст продажів з початку пандемії. 

60-річний Безос вперше з 2021 року очолив топ найзаможніших людей за версією Bloomberg.

Маска повернувся собі перше місце рейтингу торік у травні, обійшовши гендиректора LVMH Бернара Арно. Троє конкурентів - Маск, Безо та Арно - упродовж останніх кількох місяців змагаються за перше місце у Bloomberg Billionaires Index. 

Видання зазначає, що статки Маска можуть ще скоротитися на тлі рішення суду у Делавері, який скасував пакет зарплатні Маска за 2018 рік на суму понад 50 млрд доларів у Tesla, де мільярдер обіймає посаду генерального директора. Суддя встав на бік інвестора, який у судовому порядку оскаржив компенсаційний план бізнесмена.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями Ілон Маск висловив думку про необхідність розформування НАТО у соцмережі X (Twitter).
 
 


 
 
 
  
 

Головне