Понад 40 тисяч росіян звернулися до проєкту "Хочу жить" за два роки існування

Понад 40 тисяч росіян звернулися до проєкту

За два роки з моменту запуску державний проєкт "Хочу жить" отримав 40 157 звернень від росіян, і ця кількість продовжує зростати, незважаючи на всю протидію з боку російських спецслужб.

Про це Єдиний центр прийому звернень військовослужбовців рф щодо здачі в полон "Хочу жить" повідомляє в "Telegram".

"Незалежно від ситуації на лінії бойового зіткнення, операції з евакуації російських військовослужбовців, які добровільно здалися, через лінію фронту не припиняються і стабільно проводяться нашими оперативниками. У середньому кожні 2 дні ми виводимо на українську сторону представників ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.

Проєкт "Хочу жить" – це гарантія збереження життя тих росіян, яких кремлівський режим ставить перед вибором: померти під вогнем українських військових або бути обнуленим своїми ж за небажання загинути.

"Конфіденційність гарантується. Ви будете оформлені як той, хто потрапив у полон у бою, і ви станете для «Батьківщини» одним із тисяч військовополонених. Тільки на відміну від них, ви зможете залишитися в Україні. Вас не включатимуть до списків на обмін, доки ви самі цього не попросите. Ви зможете пересидіти війну в нормальних умовах, а не в російській в'язниці або безглуздо загинути на фронті, а потім повернуться додому", - зауважили в центрі звернень військовослужбовців рф.

Нагадаємо, що це державний проєкт Головного управління розвідки Міністерства оборони України, який покликаний допомогти військовослужбовцям рф безпечно здатися в полон українським Збройним силам і зберегти своє життя. Він гарантує утримання військовослужбовців згідно з нормами Женевських конвенцій, також вони не будуть обміняні і не будуть повернені до росії, якщо не забажають цього самі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України у ніч проти 9 жовтня завдали удару по 67-му арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони росії, розташованому поблизу міста Карачів в Брянській області.

Головне