Більше 14 тисяч хасидів не змогли дістатися Умані через масований обстріл Ізраїлю Іраном

Більше 14 тисяч хасидів не змогли дістатися Умані через масований обстріл Ізраїлю Іраном

Станом на ранок 2 жовтня понад 30 тисяч паломників-хасидів прибули до Умані у Черкаській області для святкування єврейського Нового року — Рош га-Шана.

Про це повідомили в Об’єднаній єврейській общині України.

"Більше 14 тисяч паломників не змогли дістатися Умані через масований обстріл Ізраїлю Іраном та закриття повітряного простору", — йдеться у заяві.

Варто зауважити, що цьогоріч свято відзначатимуть 2-4 жовтня. Рош га-Шана – це початок року в єврейському календарі. Свято починає перший місяць року Тішрей. Його дата постійно змінюється, оскільки євреї користуються місячним календарем.

Також, згідно з єврейською традицією, на Рош га-Шана визначається доля людини на небесах.

Раніше, посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський повідомив, що 27 вересня до Умані прибули ізраїльські поліцейські, аби допомагати українським колегам підтримувати правопорядок на час святкування Рош га-Шана. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як саме святкують Рош га-Шана, які існують заборони, та як найкраще привітати в цей день?

Нагадаємо, в Умані з 23 вересня встановили спеціальний режим контролю на в’їзді, виїзді та пересуванні містом. Про це заявив голова Черкаської ОВА Ігор Табунець. Він повідомив, що минулого року до міста прибуло понад 32 000 хасидів.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Іран пригрозив Ізраїлю "ударом у тисячу разів сильнішим” у разі відповіді на сьогоднішню масовану атаку. 

Головне