Білорусь цієї ночі підіймала винищувач через російський "шахед", який залетів на територію РБ

Білорусь цієї ночі підіймала винищувач через російський

Білоруські Військово-повітряні сили цієї ночі піднімали винищувальну авіацію у зв'язку з загрозою вторгнення російських "шахедів" у повітряний простір країни. Про це інформує моніторингова група "Беларускі Гаюн"

"На аеродромі "Барановичі" було піднято в повітря винищувач ВПС РБ. Політ, ймовірно, пов'язаний з перехопленням російського безпілотника "Shahed-136/131", - вказано у повідомленні.

У моніторинговій групі розповіли, що з 15 липня на аеродромі "Бобруйськ" майже щодня чергували вертольоти Мі-8 та Мі-24 ВПС Білорусі. Це пов'язано з намаганням скоротити підлітний час до кордону з Україною для перехоплення російських "шахедів", що залітають у Білорусь. Вибір аеродрому "Бобруйськ" не випадковий, оскільки він розташований найближче до кордону.

Державні органи Білорусі досі не коментували ситуацію з прольотами російських дронів над територією країни.

Нагадаємо, 31 липня українські оборонці успішно відбили одну з наймасштабніших атак російських безпілотників з початку повномасштабного вторгнення. Вночі та вранці ворог застосував керовану авіаційну ракету Х-59 та 89 ударних БпЛА типу Shahed-131/136. Всі засоби ураження силами та засобами ППО були ліквідовані. Основним напрямком удару стала Київська область. За даними, КМВА захисники неба поблизу Києва знищили близько 40 ударних безпілотників противника.

Як писав "Ми-Україна" раніше, вночі 31 липня українська протиповітряна оборона збила шість Shahed-131/136 над Дніпропетровською областю.

Головне