Білорусь продовжує військові навчання з рф поблизу кордону України, - Наєв

Білорусь продовжує військові навчання з рф поблизу кордону України, - Наєв

Білорусь уже 79 разів продовжила військові навчання з Росією на своїй території, які проводяться в безпосередній близькості до кордону з Україною. Це є спробою законодавчо оформити присутність російських військ в районах кордону з Україною.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України Сергій Наєв у Telegram.

Він зазначив, що Білорусь не приймає рішення про використання військових сил відповідно до свого законодавства, а натомість продовжує військові навчання та тренування для закріплення присутності російських військ у кордонних районах України.

За словами Наєва, загальна кількість військових сил від Волинської до Чернігівської областей налічує близько 1800 осіб.

Батальйони, які зараз в цьому регіоні розташовані, обладнані бронетехнікою та мають певні артилерійські підрозділи. Більша частина цих військ знаходиться в глибині території Білорусі.

Нагадаємо, у Литві професійним військовим планують заборонити виїздити до недружніх країн. Відповідну поправку Сейму запропонував міністр оборони Арвідас Анушаускас

Згідно із законопроєктом, країни і території, куди професійним військовим заборонено в'їзд, затверджуватиме уряд.

Крім цього, буде визначено порядок винятків, коли за особистими обставинами військовому потрібно відвідати недружню країну, а також коли виїзд буде дозволено за умови заповнення спеціальної декларації.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський розповів про втому від боротьби за переконання союзників у перемозі України.

Головне