Білорусь постійно проводить перевірки готовності військ, ми серйозно до цього ставимося - Мисник

Білорусь постійно проводить перевірки готовності військ, ми серйозно до цього ставимося - Мисник

Україна уважно стежить за частими перевірками бойової готовності збройних сил Білорусі, такі дії розглядаються як потенційна загроза безпеці і вимагають пильної уваги з боку українського керівництва. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник ОТУ "Сіверськ" Вадим Мисник.

За словами речника ОТУ "Сіверськ" Вадима Мисника, Сили оборони враховують досвід 2022 року, коли росіяни наступали на Київ з території Білорусі. Саме тому ця ділянка кордону також постійно посилюється.

"Ми посилюємо оборону і готуємося до будь-якого розвитку подій. На початку весни цього року вже була масштабна перевірка, коли білоруси залучали десятки тисяч військовозобов'язаних та впродовж місяця проводили їхню підготовку", - додав він.

Нагадаємо, російське військове керівництво виводить з-під Вовчанська на Харківщині деякі підрозділи через втрату боєздатності.  Про це повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські диверсійно-розвідувальні групи не полишають спроб перевіряти українську оборону на Чернігівщині та Сумщині, проте ЗСУ своєчасно виявляють та наносять ураження ворогу. Про це речник ОТУ "Сіверськ" Вадим Мисник сказав в ефірі “Ми-Україна”.

 

Головне