Білл Гейтс можливо пожертвував на передвиборчу кампанію Камали Гарріс $50 млн, - ЗМІ

Білл Гейтс можливо пожертвував на передвиборчу кампанію Камали Гарріс $50 млн, - ЗМІ

Американський мільярдер та співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс міг пожертвувати на передвиборчу президентську кампанію Камали Гарріс 50 млн доларів після десятиліть свого невтручання у політичні справи.

Про це повідомляє New York Times.

Зазначається, що пожертва мала залишитися непублічною. Гейтс не робив публічних заяв на підтримку Гарріс

У повідомленні йдеться, що Гейтс занепокоєний тим, яким буде друге президентство Дональда Трампа. Разом з цим американський мільярдер наголосив, що готовий співпрацювати з обома кандидатами.

У відповідь на повідомлення про грошову підтримку кампанії Камали Гарріс Білл Гейтс лише підкреслив свою двопартійність та заявив що "ці вибори відрізняються". Гейтс не підтвердив прямо факт пожертви і не висловив офіційної підтримки Гарріс.

"Я підтримую кандидатів, які чітко демонструють прихильність до покращення системи охорони здоров'я, зменшення бідності та боротьби зі зміною клімату як у США, так і в усьому світі. Я маю довгу історію співпраці з лідерами з різних політичних таборів, але ці вибори є особливими, з безпрецедентним значенням для американців та найуразливіших людей у всьому світі", — сказав Гейтс.

Нагадаємо, протягом останніх трьох місяців американський підприємець та мільярдер Ілон Маск посилив свою фінансову підтримку президентської кампанії Дональда Трампа. Протягом останніх трьох місяців Маск виділив близько 75 мільйонів доларів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, лідер КНДР Кім Чен Ин відвідав базу міжконтинентальних балістичних ракет, здатних нести ядерні боєголовки до материкової частини США.

Головне