Біля узбережжя Туреччини на дві частини розколовся вантажний корабель, який йшов з Одеси (відео)

Біля узбережжя Туреччини на дві частини розколовся вантажний корабель, який йшов з Одеси (відео)

Біля узбережжя Туреччини у неділю, 19 листопада, через шторм на дві частини розколовся суховантаж Pallada, який йшов з Одеси. Про це повідомило турецьке видання Anadolu.

Як зазначається, інцидент стався поблизу чорноморського порту Зонгулдак, у районі Караденіз, що на схід від Стамбула. Корабель стояв у порту під прапором Панами, він прибув з українського міста Одеса до турецького Ереглі.

Внаслідок шторму суховантаж розкололо на дві частини. Одна з них припливла на узбережжя в Зонгулдак, вдарилася об бетонні стіни порту та пошкодила амфітеатр на березі.

Рятувальники евакуювали 13 членів екіпажу, які є іноземними громадянам. Наразі їх розмістили їх в місті Ереглі. Екіпаж почувається добре, травмованих серед них немає.

Водночас центр міста Зонгулдак через несприятливі погодні умови було знеструмлено. Вулиці та проспекти затопило водою, багато дерев у прибережній зоні попадали через сильний вітер. Містян закликають не покидати оселі, доки шторм не припиниться.

Нагадаємо, єменські хусити в неділю, 19 листопада, захопили вантажний корабель в Червоному морі. Він частково належить бізнесмену з Ізраїлю Рамі Унгеру. Ізраїль вже звинуватив Іран у керівництві морським піратством. Корабель направлявся з Туреччини до Індії під прапором Багамських островів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Чорному морі підірвалося торгове судно, навантажене зерном. Судно було легко пошкоджено біля узбережжя України, воно потрапило на плавучу морську міну.

Головне