Сотня чоловіків намагалась нелегально перетнути держкордон

Сотня чоловіків намагалась нелегально перетнути держкордон

Близько 100 військовозобов’язаних чоловіків виявлено на Одещині, 47 затримано поблизу кордону, ще 53 - припинили рух в бік кордону після затримання першоі групи. Про це повідомили в ДБР.

За останній період злочинні групи діють більш нахабно, бо намагаються доставити до кордону великими групами людей, щоб в подальшому їм допомогти незаконно перетнути кордон.

Зокрема, було зупинено чотири мікроавтобуси з 47 чоловіками. Інші 53 не встигли дістатися "точки збору". Послуга коштувала від 5 до $18 500 з людини. Тільки на цій партії ухилянтів ділки розраховували заробити близько $1 млн.

Наразі учасників угрупування затримано. Організатору та правоохоронцю обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави: організатору – 13,6 млн грн, правоохоронцю – 3 млн грн.

"Наші оперативні співробітники працюють над тим, щоб викривати такі схеми, встановлювати організаторів, посібників. За час воєнного стану викрито понад 480 злочинних груп, які обіцяли людям сприяння у незаконному перетині кордону", - додав Демченко.

Нагадаємо, очільник зовнішньополітичного відомства Естонії Маргус Тсахкна запропонував повернути вимоги щодо шенгенських віз для власників дипломатичних і службових паспортів з Грузії. Про це повідомили на засіданні Ради ЄС на рівні очільників МЗС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, серед українців, які оновили свої дані після 18 травня, 1,1 млн військовозобов’язаних є придатними до призову. Про це повідомив речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін.

 

Головне