Біля берегів Румунії підірвалося на міні торгове судно з Туреччини

Біля берегів Румунії підірвалося на міні торгове судно з Туреччини

Біля берегів Румунії підірвалося на міні торгове судно з Туреччини. Про це пише видання Reuters.

Це сталося о 12:20 за київським часом біля гирла Дунаю, за 11 морських миль на північ від міста Сулина, поблизу входу у Сулинське гирло.

Пізніше судно кинуло якір на короткий проміжок часу, щоб оцінити збитки.

"Це був один із перших інцидентів за кілька місяців, пов’язаних із наїздом судна на морську міну. Страховики віднесли Чорне море до зони високого ризику, а плавучі міни залишаються небезпекою", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що джерело в українському уряді підтвердило, що судно натрапило на міну, додавши, що це, "ймовірно, міна часів Другої світової війни або фугасні міни, які залишилися там минулого року".

Нагадаємо, Польща вважає недостатнім рішення України "поставити на паузу" процес у СОТ. Заступник міністра економіки і український торговий представник Тарас Качка заявив у четвер, що Україна "поставила на паузу" свої скарги на Польщу, Угорщину і Словаччину у Світовій організації торгівлі. 

Качка підкреслив, що триває робота над "практичним вирішенням" торговельної суперечки.

Як писали "Ми-Україна" раніше, пентагон продовжить працювати з Конгресом щодо військової допомоги Україні. В бюджеті залишилось 5,4 мільярдів доларів на підтримку України, а також близько 1,6 мільярдів доларів на поповнення запасів Пентагону, використаних у пакетах допомоги Україні.

У вересні Кевін Маккарті вилучив 6 мільярдів доларів на підтримку України із законопроєкту про тимчасове фінансування уряду США, щоб ухвалити документ.

Головне