Білий дім закликав КНДР припинити ескалацію на Корейському півострові

Білий дім закликав КНДР припинити ескалацію на Корейському півострові

Сполучені Штати закликали Північну Корею припинити дії, що можуть підвищити напруженість на півострові та збільшити ризик конфлікту з Південною Кореєю.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер під час брифінгу.

За його словами, США уважно стежать за ситуацією на Корейському півострові у координації з союзниками.

"Ми продовжуємо закликати КНДР знизити напруженість і припинити будь-які дії, що можуть збільшити ризик конфлікту", – зазначив Міллер.

Міллер також відповів на звинувачення КНДР щодо нібито вторгнення південнокорейського безпілотника до Пхеньяна, зазначивши, що Північна Корея продовжує вживати заходів, які лише підвищують напруженість на півострові.

У Білому домі також, прокоментували можливу участь бійців КНДР у війні в Україні. Радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що адміністрація прездиента США наразі не має незалежного підтвердження повідомлень про залучення росією північнокорейських військових.

"Ми не можемо незалежно підтвердити ці повідомлення. Але ці повідомлення нас непокоять, зокрема сама думка про те, що північнокорейські солдати воюють на боці росії. Якщо це правда, це може означати суттєве поглиблення військової співпраці між росією та КНДР, відносин про які ми вже говоримо місяці, які проростали, зміцнювались і поглиблювались", – заявив Кірбі.

Як повідомляли "Ми-Україна", керівник ЦПД Андрій Коваленко заявив, що росія планує залучити військових з КНДР до війни в Україні, оскільки розуміє, що російські строковики не можуть воювати якісно.

Головне