Білий дім: Україна вже не отримає нову військову допомогу без рішення Конгресу

Білий дім: Україна вже не отримає нову військову допомогу без рішення Конгресу

Сполучені Штати вже не мають коштів, щоб надавати Україні нові пакети військової допомоги. Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу.

За словами речника Білого дому Джона Кірбі, перед Новим роком Байден підписав останній пакет допомоги, на який були кошти згідно з його повноваженнями.

"Немає іншого "чарівного горщика", в якому можна було б знайти підтримку для України", – додав він.

За його словами, щоразу, коли США виділяють один із пакетів військової допомоги, завжди є затримка у кілька днів, якщо не тижнів, тому озброєння з останнього пакету військової допомоги ще не все було доставлено до України.

Нагадамо, координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що Штати не виявили жодних ознак зловживань зі зброєю, наданої Україні. 

Він повідомив, що у Києві працюють фахівці з США задля контролю підзвітності у цьому питанні.

"Українці розуміють нашу необхідність у підзвітності. Вони поділяють це, і вони дали зрозуміти, що готові працювати над заходами підзвітності для всіх систем, які надаються", – додав Кірбі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, наймасованіша атака гіперзвуковими ракетами в історії світу. Росіяни випустили 10 аеробалістичних ракет типу "Кинджал" в комбінації з іншими ракетами і наші Повітряні сили відбили цю атаку. ППО збило 10 з 10 гіперзвукових ракет.

Наш Владислав Паливода аналізував, як це вдалося нашим Збройним силам.

Київ, Харків – у диму та вогні. Нова тактика комбінованих ударів росіян – бити крилатими ракетами Х-101, калібрами балістичними і гіперзвуковими. А до початку ракетної атаки закидують "Шахедами".

 

Головне