Білий дім розкритикував законопроєкт про допомогу Ізраїлю без грошей для України

Білий дім розкритикував законопроєкт про допомогу Ізраїлю без грошей для України

Адміністрація президента США Джо Байдена виступає проти пропозиції спікера Палати представників республіканця Майка Джонсона проголосувати за окремий законопроєкт про допомогу Ізраїлю, що не містить коштів для України. Про це повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Адміністрація президента США заявила, що не підтримує документ про підтримку Ізраїлю без допомоги Україні. Намір Палати представників голосувати за цей законопроєкт назвали "цинічним політичним маневром республіканців".

"Ми рішуче виступаємо проти цієї витівки, яка не допоможе у захисті кордону, не сприятиме допомозі народу України у захисті від агресії путіна і відмовляє у гуманітарній допомозі палестинськім цивільним мешканцям, більшість з яких жінки і діти, для якої Ізраїль відкрив маршрут", – наголосила Жан-П'єр.

Нагадаємо, під час візиту у Київ французької делегації Україна та Франція наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди. Про це повідомляє Офіс президента. 

"Наші переговорні команди сьогодні продемонстрували відчутний прогрес і наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди", – зазначив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українсько-польські стосунки зараз мають зовсім іншу тональність. Про це повідомили в ефірі "Єдиного марафну" на каналі "Ми-Україна".

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква зазначив, що Польща приєдналась до Вільнюської декларації G7 про гарантії безпеки лише 22 січня. Також тоді прем'єр-міністр Дональд Туск домовився про багато речей під час візиту в Україну.

Головне