Білий дім: Підтримка України стане ключовою темою візиту Байдена до Німеччини

Білий дім: Підтримка України стане ключовою темою візиту Байдена до Німеччини

Під час візиту президента США Джо Байдена до Німеччини 10-13 жовтня важливим питанням буде підтримка України в її боротьбі проти російської агресії.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що візит президента США до Німеччини підкреслить відданість трансатлантичній безпеці, а також продовження підтримки України. За її словами, це стане важливою темою обговорень, і Байден підтримає всі необхідні дії, щоб допомогти Україні оборонятися.

"Цей візит підкреслить глибоку відданість і рішучу підтримку трансатлантичної безпеки. Якщо ви казати про Україну і самооборону країни, це буде великою частиною цього візиту - і продовження цієї підтримки, продовження робити усе, що ми можемо, щоб зупинити російську агресію", - сказала Жан-П'єр.

Окрім питань підтримки України, під час візиту також розглядатимуться зобов'язання НАТО та їх виконання в умовах російської агресії. Байден також головуватиме на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Раніше адміністрація Байдена неодноразово висловлювала свою підтримку Україні та закликала країни НАТО продовжувати допомогу в обороні від російської агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: як народжувалась ООН

Нагадаємо, відомий російський торговець зброєю Віктор Бут повернувся до своєї колишньої діяльності. Зараз він намагається стати посередником у продажі озброєння єменським повстанцям-хуситам.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Чорному морі станом на ранок вівторка, 8 жовтня, перебуває 16 російських кораблів, серед яких сім є носіями крилатих ракет "Калібр"

Головне