Білий дім має докази спроб впливу Китаю на вибори у США, - Блінкен

Білий дім має докази спроб впливу Китаю на вибори у США, - Блінкен

У США є докази спроб китайського режиму "впливати і, ймовірно, втручатися" у прийдешні вибори американського президента. Про це в ефірі CNN розповів держсекретар США Ентоні Блінкен.

Він наголосив на тому, що Китай цим займається попри те, що лідер КНР Сі Цзіньпін ще торік восени обіцяв, що такого не трапиться. Блінкен розповів, що особисто говорив з ним про це під час саміту в Сан-Франциско у листопаді 2023 року.

"Взагалі кажучи, ми бачили докази спроб впливу і, можливо, втручання, і ми хочемо переконатися, що це припинено якнайшвидше. Будь-яке втручання Китаю в наші вибори - це те, на що ми дуже уважно дивимося, і воно абсолютно неприйнятне для нас, тому я хотів переконатися, що вони почули це повідомлення знову", - сказав держсекретар.

Видання нагадує, шо Пекін неодноразово заявляв, що не втручається у вибори до США, оскільки керується принципом невтручання у внутрішні справи третіх держав. Втім певні країни світу, так як і Канада, до прикладу, обвинувачували КНР у цьому раніше.

Як писав "Ми-Україна", раніше цього тижня Блінкен здійснив офіційний візит у Китай. Під час поїздки він висловив занепокоєння США стосовно підтримки китайською стороною російської "оборонки". Держсекретар також попередив, що США зроблять подальші дії на додаток до існуючих санкцій щодо більш ніж 100 китайських юридичних та фізичних осіб, якщо така підтримка триватиме.

 

Головне