Били, принижували і ґвалтували: Лубінець заявив про знущання з дітей у центрі реабілітації на Львівщині

Били, принижували і ґвалтували: Лубінець заявив про знущання з дітей у центрі реабілітації на Львівщині

Випадки насилля над дітьми були зафіксовані у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Йдеться про фізичне, психологічне та сексуальне насилля щодо дітей, здійснене директором закладу. У ньому виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та дітей з особливими освітніми потребами. 

“Нами зафіксовані свідчення дітей про те, що директор закладу здійснював дії сексуального характеру стосовно дівчат-вихованок закладу, публічно принижував, а також погрожував побиттям та поміщенням до психіатричної лікарні за "погану поведінку" чи порушення розпорядку дня”, - заявив Дмитро Лубінець.

Також діти скаржились, що їм систематично говорили: "Ти нікому не потрібен/-а", "Твої батьки алкаші", "Ти хворий/-а", "З тебе нічого доброго не вийде". 

Останні пів року діти та інші особи зверталися із заявами до Нацполіції, місцевої служби у справах дітей та департаменту освіти, проте не отримали жодного реагування, стверджує омбудсмен. Також він додав, що за кожну скаргу на умови утримання чи поведінку працівників закладу діти отримували побиття палками та приниження.

Наразі постраждалих осіб забрали із закладу та помістили у безпечне місце. У закладі проведуть перевірку, до якої залучать представників Національної соціальної сервісної служби України та партнерів. 

Поліцією відкрито кримінальне провадження, зокрема за статтею про сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, прокуратура Харкова повідомила про підозру чоловіку, який розбещував дітей під час роботи вчителем фізкультури.

Головне