Бійці КНДР для ЗСУ є такою ж законною ціллю, як і росіяни, - США

Бійці КНДР для ЗСУ є такою ж законною ціллю, як і росіяни, - США

Усі північнокорейські солдати, які братимуть участи у війні проти України на боці армії рф, є законними цілями для українських оборонців. На цьому наголосив представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, пише NBC News.

"Українські військові захищатимуться від північнокорейських солдатів так само, як вони захищаються від російських", – наголосив він.

До цього спочатку Південна Корея, а потім США і НАТО підтвердили відправку в росію морським шляхом 3000 бійців КНДР. Нині їх тренують на полігонах та військових базах рф. 

Голова Міноборони Південної Кореї розповів парламентарям, що північнокорейські військові маскуються під росіян і діють за наказами Кремля. За його словами, "Кім Чен Ин продає своїх солдатів як гарматне м'ясо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військових Північної Кореї можуть залучити до "м'ясних" штурмів, - Жмайло

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше заявив, що Пхеньян готує дві бригади по 6000 солдатів кожна для посилення армії Володимира Путіна. Експерти зазначають, що інтеграція двох армій буде складною через мовний бар'єр, проте Сеул особливо непокоїть перспектива вже повернення додому військових з КНДР з бойовим досвідом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майкл Тернер заявив, що США повинні розглянути можливість вживання “прямих військових дій”, якщо війська КНДР вступлять у війну в Україні.

Головне