Безпекова угода та посилення ППО: Зеленський поговорив з прем’єром Греції

Безпекова угода та посилення ППО: Зеленський поговорив з прем’єром Греції

Президент Володимир Зеленський провів телефонний розмову з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом. Обговорили безпекову угоду та посилення української ППО.

Про це інформує президент у своєму Telegram.

Під час розмови вони обговорили виконання угод, досягнутих під час останнього візиту Міцотакіса до Одеси, а також продовження співпраці в галузі оборони, включаючи посилення української протиповітряної оборони.

"У необхідності надійного захисту неба пан прем’єр-міністр переконався в Одесі 6 березня. Я також розповів йому про ранковий російський удар по Києву", - заявив Зеленський.

Він також додав, що домовився з прем'єр-міністром Греції про прискорення роботи над двосторонньою безпековою угодою, яка передбачена в рамках Вільнюської декларації країн G7.

Довідка.

Гарантії безпеки для України були підтверджені на Вільнюському саміті НАТО, де країни G7 підписали декларацію про гарантії безпеки для України, до якої пізніше приєдналися інші країни.

Угода передбачає не тільки військову, але фінансову та економічну допомоги, а також підтримку відновлення України. Крім того, угода надає гарантію допомоги Києву у разі повторної агресії з боку Російської Федерації.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Табачник і Ворона отримали заочні вироки за держзраду і посібництво рф.

Головне