Без допомоги США Україні буде важко не лише наступати, але й утримувати оборону - Зеленський

Без допомоги США Україні буде важко не лише наступати, але й утримувати оборону - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський розповів, що від військової допомоги США буде залежати, як буде поводити себе українська армія на полі бою. Про це повідомив президент України Володими Зеленський в інтерв'ю CNN.

Також на його думку, без допомоги Сполучених Штатів Україна втратить багато людей на фронті.

"Кроки вперед, успіх у майбутньому буде залежати від Америки, так. Мова йде не тільки про лінію оборони. Коли ви тільки захищаєтесь, ви надаєте можливість росії потрохи відтиснути вас назад. Так, ненабагато, але все одно це кроки назад, маленькі. Але коли ви відходите назад, ви втрачаєте людей. Ми будемо втрачати людей", - наголосив Володимир Зеленський.

Тож зараз головком ЗСУ Олександр Сирський розробляє два варіанти плану подальших дій - якщо Україна отримає допомогу від США і якщо не отримає.

"Якщо Київ отримає допомогу від США, він зможе почати відтісняти росію. Якщо ж ні, то доведеться зосередитися лише на обороні", – пояснив Зеленський.

Нагадаємо, Франція підтримала план закупівлі боєприпасів за межами Європи, щоб швидше доставити військову техніку в Україну. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Як писали "Ми-Україна" раніше, громадяни України, які виїхали за кордон від початку повномасштабної війни з росією, "мають повернутися додому". Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню The Irish Times.

Головне