Без блекаутів та відключень: Шмигаль підбив підсумки другої зими в умовах вторгнення

Без блекаутів та відключень: Шмигаль підбив підсумки другої зими в умовах вторгнення

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підбив підсумки другої зими в умовах вторгнення. Зокрема він назвав головну її перевагу - всі три зимові місяці пройшли без блекаутів та графіків відключень.

"Друга зима в умовах повномасштабного вторгнення завершилася. Ми пройшли її без жодного блекауту та без застосування графіків відключень для всієї країни", - зазначив очільник українського уряду.

Водночас він додав, що нині енергосистема нашої країни працює стабільно, а обмеження для споживачів не застосовуються. 

Також Шмигаль пояснив, яким чином Україні вдалося уникнути взимку відключень світла.

"Підготовка зіграла ключову роль. Було побудовано захист енергооб’єктів. Створено запас резервного обладнання. Завдяки ремонтам у систему додали більше 2 ГВт потужності. Були збільшені до 1,7 ГВт можливості для імпорту електроенергії з ЄС", - заявив глава Кабінету міністрів.

Крім того прем'єр відзначив ще один ключовий момент цієї зими - збільшення власного видобутку газу, особливо в умовах війни.

"Завдання на 2024 рік для групи "Нафтогаз" - вийти на видобуток 15-ти млрд кубів газу", - наголосив Денис Шмигаль.

Разом з тим він повідомив, що міжнародні партнери надали Україні сотні одиниць критичного обладнання, а у Фонд підтримки енергетики було зібрано понад 400 млн євро.

"Все це для того, аби сьогодні українські родини були зі світлом, українські підприємці були зі світлом, а наша економіка працювала.

Особлива подяка українським енергетикам, які зробили це можливим", - наголосив Денис Шмигаль.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявив, що Україні вперше за тривалий час вдалося пройти зиму на власному газі.

Головне