Бельгія профінансує закупівлю боєприпасів для України за межами ЄС

Бельгія профінансує закупівлю боєприпасів для України за межами ЄС

Бельгія профінансує чеську ініціативу закупівлі 800 тисяч снарядів для України за межами Європи. Про це повідомив бельгійський прем’єр Александр де Кроо.

"Ми ніколи не зможемо зрівнятися з тими жертвами, на які Україна йде щодня. Але ми можемо дати президенту Володимиру Зеленському те, що він просить — більше зброї для захисту від російського агресора", — зазначив він.

Бельгія профінансує чеську ініціативу на 200 мільйонів євро, тому протягом наступних тижнів в Україну надійде більше боєприпасів.

Нагадаємо, в Україну надійшли 760 мільйонів доларів гранту відразу від двох країн - Японії та Норвегії. Про це повідомив очільник українського уряду Денис Шмигаль.

Він наголосив, що отримані кошти спрямують на покриття першочергових видатків державного бюджету.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кабмін Литви одноголосно ухвалив постанову про виділення додаткових 326 тисяч євро на підтримку біженців з України. Про це повідомляє TV3.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.