Бельгія профінансує проєкти відбудови в Україні на €150 млн, - Шмигаль

Бельгія профінансує проєкти відбудови в Україні на €150 млн, - Шмигаль

Бельгія виділить 150 мільйонів євро на відновлення енергетичної та соціальної інфраструктури в Київській і Чернігівській областях. 

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками онлайн-зустрічі з прем'єр-міністром Бельгії Александером Де Кроо.

Під час онлайн-зустрічі було підписано угоду, яка спрощує реалізацію спільних програм і проєктів та сприятиме відновленню, економічному та соціальному розвитку України. Також, відповідно до угоди, Бельгійська агенція розвитку Enabel відкриє своє представництво в Україні.

“Дякуємо Бельгії за непорушну підтримку України в боротьбі за нашу свободу, незалежність і європейське майбутнє”, - зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що Японія розглядає можливість надання Україні кредиту на суму 3,3 мільярда доларів за рахунок відсотків з заморожених російських активів. Лідери G7 домовилися виділити 50 мільярдів доларів на підтримку України, з яких США та ЄС нададуть по 20 мільярдів, а Японія, Велика Британія та Канада розділять решту 10 мільярдів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уряд Латвії ухвалив виділення 100 тисяч євро на підтримку функціонування українських медичних закладів.

Головне