Бельгія надасть Україні 213 мільйонів доларів і ракети

Бельгія надасть Україні 213 мільйонів доларів і ракети

Бельгія виділить 200 мільйонів євро на ініціативу протиповітряної оборони під керівництвом Німеччини та поставить Україні ракети. Про це повідомила міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер.

"Ми залишатимемося мобілізованими протягом наступних тижнів, щоб підтримати Україну. Наше послання залишається незмінним: того дня, коли росія припинить своє вторгнення і відмовиться від незаконно окупованих територій, конфлікт закінчиться", — додала голова бельгійського Міноборони.

Україна відчуває нестачу систем протиповітряної оборони на тлі зростання нападів росії на населені пункти та енергетичну інфраструктуру.

Нагадаємо, Львівщина вночі пережила удар крилатими ракетами різного класу й аеробалістичними ракетами "Кинджал". Про це повідомив голова ОВА Максим Козицький.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 27 квітня російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні 34 ракетами різних типів. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 21 з них. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Головне