Бейрут у паніці: ізраїльські літаки тричі за 30 хвилин подолали звуковий бар'єр над Ліваном

Бейрут у паніці: ізраїльські літаки тричі за 30 хвилин подолали звуковий бар'єр над Ліваном

Жителів Ліванської столиці Бейруту охопила паніка, коли авіація ЗС Ізраїлю тричі менш ніж за 30 хвилин подолала звуковий бар'єр над містом, спричинивши оглушливий гуркіт. Люди миттєво кинулись шукати укриття, пише Reuters.

Очевидці повідомляють, що бачили літаки неозброєним оком під час їхнього низького польоту над містом. Гул, який розлігся Бейрутом, виявився найгучнішим за останні роки. Один з репортерів видання став свідком того, як відвідувачі кафе в районі Бадаро розбіглися, коли звук розлетівся містом.

Цей акт демонстрації відбулася перед запланованим виступом Сайєда Хасана Насралли - лідера впливового угруповання "Хезболла", підтримуваного Іраном. Виступ мав розпочатися близько 17:00 за місцевим часом і був присвячений вбивству головного військового командира воєнізованої ліванської організації шиїтів внаслідок ізраїльського удару по південному передмістю Бейрута.

"Хезболла" пообіцяла відповісти на це вбивство, яке сталося майже одночасно з ліквідацією лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії в Тегерані. В обох операціях звинувачують Ізраїль, хоча офіційно він не підтвердив і не спростував свою участь.

Нагадаємо, у відповідь на загострення ситуації Міністерство оборони США оголосило про посилення військової присутності на Близькому Сході. Йдеться про відправку ударної групи авіаносця USS Abraham Lincoln, ескадрильї винищувачів та додаткових військових кораблів у регіон.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військова база Аль-Асад на заході Іраку зазнала ракетного обстрілу, внаслідок якого щонайменше п'ять американських військовослужбовців отримали поранення. За інформацією іракських сил безпеки, по базі було випущено дві ракети "Катюша".

Головне