"Бавовна" в локомотивному депо Мелітополя: Федоров пояснив, чому це важливо для України

Черговий вибух у Мелітополі, який поки що перебуває під контролем російського війська, стався у ніч на 13 червня. "Бавовна" розквітла у місцевому локомотивному депо, "достроково вийшов з ладу" тепловоз.

Чому це важливо в ефірі "Ми-Україна" розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Ворог використовує наше локомотивне депо і залізницю в цілому з декількома цілями. Перш за все, це доставка боєприпасів та важкого озброєння до Запорізької лінії фронту безпосередньо з тимчасово окупованого Криму. Нагадаю, три місяці тому "щось сталося" на підстанції, яка живила електричну тягу на залізниці і близько 2,5 місяців ворог використовував лише тепловози. Наразі вони її полагодили, але я думаю ненадовго", - розповів він.

Окрім того, за словами Федорова, росіяни використовують залізницю для викрадення українського зерна з поки що окупованої частини Запорізької області. Також таким чином вони вивозять залізну руду з шахти, що розташовуються у Василівському районі.

Нагадаємо, раніше цього місяця біля тимчасово окупованого Мелітополя невідомі підірвали залізничні колії, які використовували російські загарбники. Це сталось поблизу села Долинське Якимівського району. Федоров тоді заявив, що окупанти втратили ще один шлях транспортування особового складу, техніки та палива.

Як писав "Ми-Україна" раніше, з херсонського мікрорайону Корабел, який ще називають Островом, попри підтоплення та обстріли відмовились евакуюватися близько 800 людей. Для цього району відсьогодні діє подовжена комендантська година. Пересуватися ним можна лише від 12:00 до 15:00 і так триватиме як мінімум до 19 червня.

Головне