Батько- супергерой: історія ветерана російсько-української війни з Вінниччини

Батько- супергерой: історія ветерана російсько-української війни з Вінниччини

Ветеран російсько-української війни Максим Чаньківський, який після поранення на фронті втратив зір, руку та ногу, не здається перед труднощами. Про це повідомили журналісти "Ми-Україна" Вікторія Гетьман та Олександра Стасишин.

Чоловік з Вінниччини Самотужки виховує двох дітей, адже рік тому раптово померла його дружина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний результат Саміту миру – демонстрація широкої підтримки позиції України

Максим пішов на фронт, щоб захищати Україну та свою сім'ю. Він підірвався на міні, внаслідок чого отримав тяжкі поранення. Після тривалої реабілітації чоловік повернувся додому, але незабаром померла його дружина.

Максим Чаньківський отримав поранення наприкінці червня 2023 року під час операції зі звільнення одного з напрямків від російських військ. Він підірвався на російській протипіхотній міні “МОН-50”, уламки якої розлітаються на 50 метрів у кожному напрямку. До початку повномасштабного російського вторгнення він заробляв на життя ремонтними роботами, а зараз займається ремонтом свого дому разом із сином.

Нагадаємо, у німецькому місті Дебельн попрощалися з 9-річною українкою Валерією, яку знайшли вбитою 3 червня. Понад 2500 людей, включаючи мера Свена Лібхаузера, зібралися, щоб віддати їй шану. Батько Валерії, який служить в ЗСУ, планує перевезти її тіло в Україну для поховання. Місто висловлює глибоке співчуття родині Валерії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, За вказівкою "Укренерго", 17 червня по всій Україні знову діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії.

Головне