Батьки впізнали сина на відео з розстріляними українськими військовими на Курщині

Батьки впізнали сина на відео з розстріляними українськими військовими на Курщині

Російські окупанти 10 жовтня 2024 року розстріляли дев'ятьох українських військовополонених на території Курської області. Серед загиблих був військовослужбовець 1-ї окремої танкової Сіверської бригади Руслан Голубенко з позивним "Руха". Його особу впізнали батьки за білизною та шкарпетками на оприлюдненому відео страти. Про це повідомляє "Суспільне". 

Руслан служив командиром відділення розвідки та працював з дронами. У 2021 році підписав контракт із ЗСУ. З початку повномасштабного вторгнення брав участь в обороні Чернігова, після чого воював на сході України.

"Мамулечко, буду прориватися зараз, давай" - це було останнє голосове повідомлення від сина, яке отримала Оксана Голубенко 10 жовтня. "Я написала йому: "Хай Бог береже", але він вже не відповів", - розповіла мати військового.

16 жовтня родина Голубенків отримала офіційне повідомлення про те, що їхній син зник безвісти поблизу села Толстий Луг у Курській області. Про факт розстрілу українських військовослужбовців першими повідомили аналітики Deep State.

Нагадаємо, війська рф розстріляли двох полонених військовослужбовців Збройних Сил України поблизу Селидового Донецької області. Прокуратура розпочала розслідування.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти на Бахмутському напрямку в Донецькій області розстріляли, ймовірно, пораненого військовослужбовця ЗСУ поблизу селища Нью-Йорк.

Головне