Барабаш прокоментував дані ISW про "успіхи" росіян під Авдіївкою

Барабаш прокоментував дані ISW про

Успіхи у просуванні ворога навколо Авдіївки, про який повідомляв Інститут вивчення війни є настільки незначними, що радше виглядають як розширення сірої зони. На цьому в ефірі марафону "Єдині новини" наголосив керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

Він зазначив, що кожного днями росіяни здійснюють поблизу Авдіївки десятки штурмів, проте "десь закріпитися хлопці наші їм не дають". 

"Якщо їм там десь вдається трохи просунутися, то одразу відпрацьовує ствольна і реактивна артилерія, і міномети. Тобто жодного якось серйозного закріплення у ворога немає. Сили оборони навколо нашого міста тримаються", - пояснив Барабаш. 

Він розповів, що окупанти і надалі продовжують застосовувати тактику "м'ясних штурмів", проте регулярні війська туди стараються не кидати. Здебільшого для участі в таких операціях задіюють мобілізованих та "штормівців". 

За даними МВА, в місті досі залишаються 1230 цивільних. Переважно вони проживають у підвалах багатоповерхівок та приватних осель, однак зафіксовані випадки проживання окремих осіб у квартирах на 1-2 поверхах.

Минулої доби в Авдіївки було евакуйовано п'ятеро осіб.  Барабаш наголосив, що останнім часом охочих виїхати поменшало.

Нагадаємо, російське окупаційне військо протягом 15 грудня здійснило 11 ударів по Донеччині. Під обстрілами перебувало п'ять населених пунктів - міста Авдіївка, Курахове, села Нетайлове, Тоненьке, Кліщіївка

Як писав "Ми-Україна" раніше, ситуація на Куп'янському напрямку залишається напруженою, ворог не припиняє спроб атакувати позиції ЗСУ. Нині росіяни перекидають на Куп'янськ резерв штурмових батальйонів. 

Головне